Dobre, takže som to už v minulosti videl niekoľkokrát na rôznych fórach. V podstate použijete iDrive Nav a vaša poloha je niekde úplne mimo (t. j. naposledy, keď som ho mal, som bol zrejme niekde vo Francúzsku, keď som bol v skutočnosti doma!).
Takže, pre tých, ktorí vedia ako na to, prejdite do „Servisného menu“ a skontrolujte nastavenia navigácie a zobrazí sa vám táto obrazovka...
View attachment 167897
(Fotografia požičaná z internetu)
Časť, na ktorú sa pozeráme, je stredný riadok, kde je uvedené „Stav GPS: Bez fixácie“. Toto sa môže stať, keď je v riadku vyššie uvedené „Satelity GPS: 00“ alebo „Satelity GPS: 14“ (alebo akékoľvek číslo), ale problémom je práve „Bez fixácie“. Na obrazovke mapy sa to začne tým, že smerové pokyny sú nesprávne a pozícia na mape nezodpovedá vašej polohe na ceste, a bude sa to ešte rýchlejšie meniť. Systém síce zaznamenáva údaje zo senzorov predných a zadných kolies, ale to nestačí na určenie vašej polohy na ceste.
Mám to už mesiace a prehľadával som internet, aby som našiel riešenie, ktoré by fungovalo. Hlavnou témou pri riešení je anténa. Keď som si dodatočne montoval iDrive, pôvodne som si kúpil anténu z radu 3 a namontoval som ju pod mriežku stredového reproduktora v hornej časti palubnej dosky (vtedy som tam reproduktor nemal) a nejaký čas fungovala perfektne. Potom som však nakoniec namontoval správnu anténu z E89 nad skrinku vnútorného osvetlenia na vnútornú stranu čelného skla (správna poloha) a stále fungovala perfektne.
Potom sa zrazu začalo hrať a stratilo sa to. Pri kontrole nastavení to ukazovalo „Žiadna oprava“, takže vtedy som začal hľadať riešenie. Znova som skúsil anténu radu 3, ale bez úspechu, dokonca som použil aj neoriginálnu anténu, ale stále bez úspechu, takže som bol trochu zmätený, čo je zle. Jediné, čo som mohol pripísať chybe, bol chybný GPS prijímač v hlavnej jednotke a jeho riešenie bolo úplne inou záležitosťou. Nebol to veľký problém, pretože mám MMI box, ktorý mi poskytuje Android Auto, Google Mapy atď., takže som sa stále mohol orientovať, keď som to potreboval, ale je to jedna z tých vecí, ktoré by som naozaj rád, keby fungovali správne, ak by som ich mal nainštalované.
Každopádne, idem ďalej s dodatočnou montážou môjho nového zosilňovača a vychádza mi hlavná jednotka na zapojenie. Takže keď montujem nový stredový reproduktor, musela som vybrať anténu radu 3 a uvedomil som si, že som ju predtým nechal zapojenú do hlavnej jednotky, takže som ju vymenil za správnu. Dodatočná montáž bola dokončená a všetko bolo späť zložené. Tak som si pomyslel, že uvidím, či to niečo zmení, ale stále som bol uprostred ničoho :roll:
Na druhý deň som išiel do práce a pomyslel som si, že vyskúšam niečo iné a uvidím, či sa to samo vyrieši. Otvoril som navigáciu a perfektne zachytila moju pozíciu, mal som ju zapnutú celú cestu domov a bolo to perfektné.

alec hore:
O pár dní neskôr, stále som to testoval, to začalo znova strácať pozíciu a zrazu som uprostred ničoho, skontroloval som nastavenia a opäť žiadna oprava..... späť na rysovacej doske! :trepot hlavy:
Minulý víkend som bol preč a pomyslel som si, že zapnem navigáciu, len aby som sa pozrel, a opäť je perfektná, perfektná poloha. Používal som ju celý víkend aj cestou domov a bola perfektná. Servisné menu zobrazuje 14 satelitov a 3D fix.

alec hore: :jazda:
View attachment 167898
View attachment 167899
Takže opäť šťastný zajačik (aspoň zatiaľ dobre) a všetky systémy fungujú.
Aby som to zhrnul, hoci som antény vymenil, nemyslím si, že som im dal dostatok času na správnu kalibráciu, takže niekedy potrebujú chod, aby sa „dali do poriadku“!!
Ďalším spôsobom, ako sa pokúsiť tento problém vyriešiť, je stlačiť a podržať tlačidlo hlasitosti, kým nevynútite reštart hlavnej jednotky. Nie je absolútne žiadna záruka, že to niečo urobí, ale určite je to jednoduchšie ako rozoberať veci.
Ako získať prístup k servisnému (tajnému) menu...
Používanie ovládača iDrive
1) Vyvolajte ponuku Štart (hlavnú ponuku)
2) Stlačte ovládač smerom nahor aspoň na 10 sekúnd
3) Otočte ovládač o 3 zárezy doprava
4) Otočte ovládač o 3 zárezy doľava
5) Otočte ovládač o 1 zárez doprava
6) Otočte ovládač o 1 zárez doľava
7) Otočte ovládač o 1 zárez doprava
8) Stlačte ovládač raz
Servisné menu je teraz pridané ako posledné podmenu do časti „Nastavenia“.
Dúfam, že to niekomu môže byť užitočné

alec hore: