Znam to bolesne uczucie, dlatego od razu odpisałem wczoraj wieczorem! Nigdzie nie mogłem znaleźć tych informacji, ale teraz, kiedy mamy wszystko w jednym miejscu, pomoże to innym w przyszłości.
Polecam zakup 5 lub 6 osuszaczy Poundland, aby wchłonąć resztki wilgoci i przyspieszyć proces suszenia w ciągu tygodnia lub dwóch. Zrób to, zanim zapięjesz wszystkie elementy wykończeniowe:
View attachment 105533
A tak przy okazji, dokonałem kilku poprawek w dachu (oprócz kilku innych rzeczy) i teraz nie słychać żadnych skrzypień ani trzeszczenia. Samochód jest solidny i jazda nim to czysta przyjemność! Przeszedłem od przygnębienia do całkowitego zachwytu! Cieszę się, że koniec jest już dla Ciebie widoczny.
Nawiasem mówiąc, dwie gumowe uszczelki na podłodze bagażnika po prawej stronie (przy kratce wentylacyjnej) można zdjąć, aby ułatwić odpływ wody podczas jazdy, próbując ją wydmuchać (chociaż prawdopodobnie niewiele ci ich już zostało, więc chusteczka higieniczna wystarczy). Są bezpiecznie umieszczone nad osłoną termiczną wydechu i można je zdjąć, aby ułatwić odpływ wody – rozważałem pozostawienie ich jako środka zapobiegawczego na przyszłość, ale ostatecznie je zostawiłem. Nie ma też możliwości, aby woda dostała się tamtędy.