Just Taken Delivery of my Z4 M40i

Discussing the next generation Z4
User avatar
MrPT
Lifer
Lifer
Posts: 3896
Joined: Sun Oct 21, 2012 7:44 pm
Location: Bucks/Oxon

Just Taken Delivery of my Z4 M40i

Post by MrPT » Mon Apr 15, 2019 9:00 pm

Jim S wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:26 pm
I am also hearing from others on the forum that this is a known problem on the M2, M3 and M4 as well.
:thumbsdown: :headbang:
Well, actually now I look at the threads my M2-owning friend was talking about, it seems the problem was to do with stones getting stuck between the rear dust shield and the brake rotor. Reversing and braking hard to try and free them may still work for you, as might bending back the dust shield (which is the fix/hack in the case of the M4 rears).
Image
2008 Z4MC: SG/Imola|+OEM CSLs|+KWv3|+TMS RTABLs|+VT mounts|+Eventuri|+OEM strut brace|+DB9 front BBK|+cruise
2006 Z4 2.5si: gone

User avatar
Jim S
Member
Member
Posts: 164
Joined: Mon Dec 26, 2016 9:59 pm
Location: Ayrshire, Scotland

Just Taken Delivery of my Z4 M40i

Post by Jim S » Tue Apr 16, 2019 10:36 am

MrPT wrote:
Mon Apr 15, 2019 9:00 pm
Jim S wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:26 pm
I am also hearing from others on the forum that this is a known problem on the M2, M3 and M4 as well.
:thumbsdown: :headbang:
Well, actually now I look at the threads my M2-owning friend was talking about, it seems the problem was to do with stones getting stuck between the rear dust shield and the brake rotor. Reversing and braking hard to try and free them may still work for you, as might bending back the dust shield (which is the fix/hack in the case of the M4 rears).
Thanks for your help MrPT. Might give that a try if the problem persists. I have had one rear and one front brake disc stone problem, so it seems that it can happen on any wheel.
:headbang:

User avatar
Jim S
Member
Member
Posts: 164
Joined: Mon Dec 26, 2016 9:59 pm
Location: Ayrshire, Scotland

Just Taken Delivery of my Z4 M40i

Post by Jim S » Tue Apr 23, 2019 5:56 pm

Photo taken at Greenock yesterday.
:driving:
Attachments
image.jpg
image.jpg (401.61 KiB) Viewed 113 times

Post Reply