Rear tailight cluster out and fuse 6 keeps blowing

Post Reply
merlintilly
Newbie
Newbie
Posts: 19
Joined: Wed Jan 07, 2009 1:49 pm

Rear tailight cluster out and fuse 6 keeps blowing

Post by merlintilly » Tue Jan 09, 2018 8:52 pm

Hi
The rear taillights are out started with N/S now OS as well and now fuse 6 keeps blowing when the ignition is turned on. Sounds like a direct short of the wiring harness. Is there a joint in it between front and rear and if so where is joint so I can diagnose where the fault is located? Or any other suggestions?

flybobbie
Senior Member
Senior Member
Posts: 1326
Joined: Sat May 25, 2013 8:27 pm

Rear tailight cluster out and fuse 6 keeps blowing

Post by flybobbie » Wed Jan 10, 2018 9:56 am

https://drive.google.com/file/d/0BxW-0N ... 9KM1k/view

wiring diagrams towards the end of document.

Leafywalton
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Aug 02, 2017 11:44 am

Rear tailight cluster out and fuse 6 keeps blowing

Post by Leafywalton » Sat Mar 31, 2018 1:26 pm

It’s probably water in the cluster from poorly designed seals. I drilled small drain holes at the bottom of the cluster and half a cupful of water drained out. Problem fixed once they dried out! See my post and photos.

Z4M-2006
Lifer
Lifer
Posts: 6499
Joined: Fri Jun 29, 2012 7:53 am
Location: High Peak,Derbyshire.

Rear tailight cluster out and fuse 6 keeps blowing

Post by Z4M-2006 » Sat Mar 31, 2018 1:29 pm

Wiring harness and plug into rear lights melts and shorts.

Common problem on all BMW's,you can buy repair kits from BMW

Post Reply