Post 04 cruise control retrofit N52

Post Reply
Z43.0Si
Member
Member
Posts: 379
Joined: Thu Nov 26, 2015 11:07 pm
Location: Surrey/Hampshire

Post 04 cruise control retrofit N52

Post by Z43.0Si » Tue Jun 13, 2017 8:15 pm

Thank you Sir :thumbsup:

Tullock
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Apr 17, 2018 12:30 pm

Post 04 cruise control retrofit N52

Post by Tullock » Tue Apr 17, 2018 1:07 pm

Hi guys !
In need of a bit of help, I convinced the Parts guy down and BMW to print me off the retrofit instructions for the cruise control. I followed the instructions to the best of my ability and I have triple checked wires that i have spliced into ( using the pin numbers ) but i have ran into two or more issues.
Firstly my DME is completely different to the one in the instructions, its a bosh one that has the lateral locking plugs rather than the hinged locking plugs in the images. i have spliced into one of the "pin 4"s of the "x60002" plug ( there are two and i chose the one in light grey plastic instead of the black plastic casing) however i have no idea if that is the correct "pin 4"....
Both "Pin 4"s already have wires in however i have read of owners splicing into this wire and not having any issues.

my second issue is that once i had everything connected as per my understanding of the instructions and took the car for a test drive i found that not only did the cruise control not work but i had also lost the use of my indicators ( my hazards were flashing constantly but no lights on the dash or ticking noise to let me know) , my hood and my windows had both given up and the dash light for the high beams didnt illuminate.
the pins on the light module are all individually numbered so i'm sure that even tho non of the wires are the right color i have the right wires on that end.

shes a 58 plate 2L with the N46 engine

if anyone has any idea where iv gone wrong please let me know

thanks

HyperGrade
Member
Member
Posts: 123
Joined: Fri Jul 14, 2017 9:51 pm
Location: Peterborough

Post 04 cruise control retrofit N52

Post by HyperGrade » Thu Apr 19, 2018 2:54 pm

Tullock wrote:
Tue Apr 17, 2018 1:07 pm
shes a 58 plate 2L with the N46 engine

if anyone has any idea where iv gone wrong please let me know
Where did you get the cable from? This is what I dreaded when doing mine with a forum supplied cable, but thankfully it went better than your experience.
2nd Z4, Auction find, 2007 3.0si Sport, 45k, Silver Grey, 224 Alloys. Retro Cruise :thumbsup:
Previous: 2003, 2.5i Sport, Sterling Grey (2006-2010)

Tullock
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Apr 17, 2018 12:30 pm

Post 04 cruise control retrofit N52

Post by Tullock » Thu Apr 19, 2018 5:22 pm

HyperGrade wrote:
Thu Apr 19, 2018 2:54 pm
Where did you get the cable from? This is what I dreaded when doing mine with a forum supplied cable, but thankfully it went better than your experience.
My dad is an electrician and made the wiring for me. Its only 3 cables .... i never expected it to cause any issues. Do you have any suggestions for the N46 Engine ?
Thanks

"HyperGrade" can you pm me your email i don't yet have messaging privileges on this forum.
Thanks

Post Reply