Rear window demister

Discuss problems you have had or are having with your Z4
Post Reply
Sen07
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2019 9:34 am

Rear window demister

Post by Sen07 » Tue Oct 08, 2019 3:01 pm

Battling rear demister issues on 2005 z4

My hood motor has been relocated to boot don’t know if has anything to do with it.

Element on the windscreen itself all looks in tact
Changed fuses in glove box, they were not blown
Replaced missing relay behind glove box, don’t know why it was missing...
As far as I can tell the battery has not been replaced in a long while looks like an approved used battery from BMW therefore I don’t think the car has been in transport mode
Blower operates as per normal

Still no joy not heating up , the button illuminates when turned on.

Does anyone have a guide as to where the wiring/ earth is so that I can check this next? Or what next course of action should I take

User avatar
Keyper
Member
Member
Posts: 270
Joined: Thu May 02, 2013 8:55 am
Location: Dumfries, Scotland

Rear window demister

Post by Keyper » Tue Oct 08, 2019 3:30 pm

mine is not working either just now, however i know why, and i'm being lazy about it :lol:

at the edge of the rear window on both sides, you have a contact on either side, i have a broken one, please see below, its worth a check :thumbsup:
Attachments
contact.jpg
contact.jpg (216.82 KiB) Viewed 1120 times

Sen07
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2019 9:34 am

Rear window demister

Post by Sen07 » Wed Oct 09, 2019 12:58 am

Oh will definitely check this out on mine. Can It be fixed?

User avatar
Keyper
Member
Member
Posts: 270
Joined: Thu May 02, 2013 8:55 am
Location: Dumfries, Scotland

Rear window demister

Post by Keyper » Wed Oct 09, 2019 6:04 pm

I've not tried as of yet, however I was planning to strip the wires back a little, solder them and use shrink wrap to protect it. 👍👍

Sen07
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2019 9:34 am

Rear window demister

Post by Sen07 » Wed Oct 30, 2019 11:04 am

Finally had a chance to check this out and yes indeed my driver side cable is off

Sen07
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2019 9:34 am

Rear window demister

Post by Sen07 » Wed Oct 30, 2019 12:47 pm

Fix applied, now to wait and see if it has worked tomorrow perhaps. Fingers crossed!

User avatar
Keyper
Member
Member
Posts: 270
Joined: Thu May 02, 2013 8:55 am
Location: Dumfries, Scotland

Rear window demister

Post by Keyper » Wed Oct 30, 2019 7:01 pm

Cool, how did you fix it?

Sen07
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Tue Sep 24, 2019 9:34 am

Rear window demister

Post by Sen07 » Thu Oct 31, 2019 9:56 pm

Given the space restrictions to solder without removing roof- after stripping wires back a little I opted for a yellow male spade connector to join the cables back up and protected this as best possible. Mister Worked perfectly across entire screen this morning.

Post Reply