Smarttop problem?

Post Reply
jamesgarbett
Member
Member
Posts: 618
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:29 pm
Location: South Manchester

Smarttop problem?

Post by jamesgarbett » Thu Apr 22, 2021 9:38 am

Installed mine a few weeks ago and all was well
But lately the one touch console opening/closing seems to have stopped working - have to keep my finger on the switch for the whole time
One touch roof down/up from the key still works fine

Anyone else had this?
Z4 ‘13 20i Mineral Grey
Z4 '07 2.5Si Montego Blue

Online
User avatar
Argyll Andy
Senior Member
Senior Member
Posts: 2217
Joined: Mon Oct 21, 2019 10:16 pm
Location: Argyll & Bute

Smarttop problem?

Post by Argyll Andy » Thu Apr 22, 2021 9:44 am

I had this with the roof operating from the key not the console button.

Have you tried hooking it back up to the computer to see if it’s lost this setting?

My first port of call would be to switch that function off and back on again an rewrite the “new” options to the module. This worked for me with above and has been fine since
    Currently Zedless 2 more sleeps until our Misano Blue M40i arrives :D
    E89 35iS, Valencia Orange, Design Pure Traction pack (Gone to a good home :thumbsup:)
    E89 23i sDrive, Silver, Black leather heated MSport, Cruise, 296’s, Stubby (gone)

    jamesgarbett
    Member
    Member
    Posts: 618
    Joined: Sun Nov 27, 2011 11:29 pm
    Location: South Manchester

    Smarttop problem?

    Post by jamesgarbett » Thu Apr 22, 2021 9:59 am

    Will try that thanks Andy
    Z4 ‘13 20i Mineral Grey
    Z4 '07 2.5Si Montego Blue

    User avatar
    mr.tourette
    Lifer
    Lifer
    Posts: 3330
    Joined: Thu Aug 27, 2015 9:16 am
    Location: north wales

    Smarttop problem?

    Post by mr.tourette » Thu Apr 22, 2021 10:09 am

    Yep mine was playing up in exactly the same way, just hooked up the pooter and reloaded the matrix again..all working fine since
    if its got tits or tyres..its trouble :D

    jamesgarbett
    Member
    Member
    Posts: 618
    Joined: Sun Nov 27, 2011 11:29 pm
    Location: South Manchester

    Smarttop problem?

    Post by jamesgarbett » Thu Apr 22, 2021 10:53 am

    :thumbsup:
    Z4 ‘13 20i Mineral Grey
    Z4 '07 2.5Si Montego Blue

    Post Reply