E85 rear window

2003 - 2009, roadster, coupe, facelift
Post Reply
User avatar
asd911
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 25, 2020 8:40 pm

E85 rear window

Post by asd911 » Sat Jan 25, 2020 8:55 pm

Hi everyone,

I have just bought a 2003 Z4 and the alarm turns on after 30 seconds without any reason.
I have checked with Inpa the contacts and it shows that the rear window is open. :? See on the attached picture.
Does anyone know where is the micro switch of the rear window, please? Or what the problem could be?

Thank you in advance!
Attachments
e85.JPG
e85.JPG (121.34 KiB) Viewed 483 times

User avatar
buzyg
Lifer
Lifer
Posts: 19527
Joined: Fri May 20, 2011 6:11 pm
Location: Cornwall

E85 rear window

Post by buzyg » Sat Jan 25, 2020 9:43 pm

:? Try pushing the corners of the bonnet down.

Welcome by the way. :)
Image

User avatar
wonkydonkey
Senior Member
Senior Member
Posts: 1295
Joined: Sat May 05, 2018 9:35 pm
Location: Somerset

E85 rear window

Post by wonkydonkey » Sat Jan 25, 2020 10:29 pm

If the bonnet COULD be the issue, disconnect the bonnet trigger switch and see if the problem goes away. The switch is located right at the back of the engine bay, at the top, down the centreline of the car.
Current: 2006 Z4MR in Silver Grey
Previous: 2003 3.0i E85 in Sterling Grey

Click here for the Sticky Steering thread
<My name is James>

firebobby
Lifer
Lifer
Posts: 8533
Joined: Sat Jun 13, 2015 9:09 am
Location: South west Buckinghamshire

E85 rear window

Post by firebobby » Sat Jan 25, 2020 11:14 pm

Welcome to the forum, a photo of your car would be nice too
BMW Z4 30i 2003 auto 107's Whippy Toledo Blue
Beige M sport seats, wood dash
Toyota MR2 NA 1995
Triumph GT6 1972 (project)
Mini 1000 1981

User avatar
Jembo
Lifer
Lifer
Posts: 5674
Joined: Sat Jun 25, 2011 11:59 pm
Location: Kent

E85 rear window

Post by Jembo » Sat Jan 25, 2020 11:21 pm

Welcome ... +1 for bonnet sensor & :worthless:
Joined the dark side with a ///M Hell Bronze Sepang Coupe :happyclap:
Ex Aug 2005 Maldives Blue 3 litre cruizer, lots of toyz,

Lifer 54

User avatar
asd911
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 25, 2020 8:40 pm

E85 rear window

Post by asd911 » Sun Jan 26, 2020 7:32 am

Hi,

Thank you for the welcoming.
If I disconnect the bonnet sensor, the alarm still turn on after 30 secs and the inpa also shows: contact hood open.
I have tried to push and hold by hand the bonnet sensor but the alarm still turns on.
Due to the fact that the inpa only shows the rear window, I guess that sensor could be the issue. But I don’t know where is it located.
Anyway the rear window heating is working perfectly.
I’m waiting for the ideas. :roll: :roll:
Thank you in advance!

User avatar
wonkydonkey
Senior Member
Senior Member
Posts: 1295
Joined: Sat May 05, 2018 9:35 pm
Location: Somerset

E85 rear window

Post by wonkydonkey » Sun Jan 26, 2020 10:20 am

asd911 wrote: Sun Jan 26, 2020 7:32 am If I disconnect the bonnet sensor, the alarm still turn on after 30 secs and the inpa also shows: contact hood open.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Due to the fact that the inpa only shows the rear window, I guess that sensor could be the issue.
I'm confused now, as you appear to have contradicted yourself here. At first you said that disconnecting the bonnet switch flagged up a new error message, but then you said that you only get one error message.

If you really DID get a new error message when you disconnected the bonnet switch,then I would say that the bonnet switch is not the issue and you need to look elsewhere.
Current: 2006 Z4MR in Silver Grey
Previous: 2003 3.0i E85 in Sterling Grey

Click here for the Sticky Steering thread
<My name is James>

User avatar
asd911
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 25, 2020 8:40 pm

E85 rear window

Post by asd911 » Sat Apr 11, 2020 5:18 pm

Hi everyone,
Just a little update:
I have removed the roof and I have relocated the roof motor pump. I have checked the rear window heating wires. It shows that it’s working perfectly, I have checked the wire from the rear window to the GM5 module and I didn’t find any issue, due to the wire being in perfect condition. I have read somewhere that the GM5 module x332 connector 10th pin is for the rear window. This pin is empty in my car. I have changed the GM5 module, and the motion sensor (burglar alarm), but the INPA still shows the rear window open circuit issue and the alarm still turns on after 30 seconds if I lock it with remote button.
But if I close with the key, the alarm won’t activate and won’t turn on.
The bonnet sensor is working.
Where can I find this rear window open circuit? Or maybe there is any issue with the tilt sensor?
The car battery is brand new btw.
Thank you!

Arbuckle
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Fri May 03, 2019 11:20 pm

E85 rear window

Post by Arbuckle » Wed Apr 15, 2020 9:17 pm

Sounds like your having same issues as me mate. It’s a pain in the rear end

firebobby
Lifer
Lifer
Posts: 8533
Joined: Sat Jun 13, 2015 9:09 am
Location: South west Buckinghamshire

E85 rear window

Post by firebobby » Wed Apr 15, 2020 9:56 pm

Still no photo :poke:
Did anyone mention :wink:
:worthless:
BMW Z4 30i 2003 auto 107's Whippy Toledo Blue
Beige M sport seats, wood dash
Toyota MR2 NA 1995
Triumph GT6 1972 (project)
Mini 1000 1981

Post Reply