Page 1 of 2

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 10:02 pm
by Ducklakeview
Is it just me??

Also, old threads seem to have "lost" the videos..

Mike

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 10:06 pm
by MrPT
I noticed but thought it might be only on mobile devices (Vimeo hasn’t worked on mobs for a while). Can someone on a desktop confirm if they can see the below vid?


Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 10:25 pm
by Wondermike
Can't see it on Windows 10 / Firefox, or on my iPad.

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 10:52 pm
by Ducklakeview
MrPT wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:06 pm
I noticed but thought it might be only on mobile devices (Vimeo hasn’t worked on mobs for a while). Can someone on a desktop confirm if they can see the below vid?

What video?

Although the link itself works..

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 10:55 pm
by Ducklakeview
Wondermike wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:25 pm
Can't see it on Windows 10 / Firefox, or on my iPad.
Seems to have coincided with the change to HTTPS - Wonder if something needs changing in the embed code/tag?

Mike

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 11:11 pm
by Iggy
Ducklakeview wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:55 pm
Wondermike wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:25 pm
Can't see it on Windows 10 / Firefox, or on my iPad.
Seems to have coincided with the change to HTTPS - Wonder if something needs changing in the embed code/tag?

Mike
Yep, you're correct. If you check the browser console you can see the video link is not secure and is being blocked by the browser.
If you just change the "http" to "https" in the YouTube link* it should work.

EDIT: *not YouTube link but site embed code

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 11:23 pm
by Ducklakeview
Iggy wrote:
Fri Jan 05, 2018 11:11 pm
Ducklakeview wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:55 pm
Wondermike wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:25 pm
Can't see it on Windows 10 / Firefox, or on my iPad.
Seems to have coincided with the change to HTTPS - Wonder if something needs changing in the embed code/tag?

Mike
Yep, you're correct. If you check the browser console you can see the video link is not secure and is being blocked by the browser.
If you just change the "http" to "https" in the YouTube link it should work.
Don't think it will, as to embed, you use the end of the actual link, not the http/s bit - I presume something needs to be doone on the forum software with the youtube tags themselves.

Mike

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 11:28 pm
by Iggy
Ducklakeview wrote:
Fri Jan 05, 2018 11:23 pm
Iggy wrote:
Fri Jan 05, 2018 11:11 pm
Ducklakeview wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:55 pm


Seems to have coincided with the change to HTTPS - Wonder if something needs changing in the embed code/tag?

Mike
Yep, you're correct. If you check the browser console you can see the video link is not secure and is being blocked by the browser.
If you just change the "http" to "https" in the YouTube link it should work.
Don't think it will, as to embed, you use the end of the actual link, not the http/s bit - I presume something needs to be doone on the forum software with the youtube tags themselves.

Mike
Hey Mike, You're absolutely right. I've not embeded any video on here before so didn't realise.

Youtube embedding no longer working?

Posted: Fri Jan 05, 2018 11:30 pm
by MrPT
Yeah, the custom BBcode needs to be changed to use https instead of http.

Youtube embedding no longer working?

Posted: Sat Jan 06, 2018 12:01 am
by firebobby
MrPT wrote:
Fri Jan 05, 2018 10:06 pm
I noticed but thought it might be only on mobile devices (Vimeo hasn’t worked on mobs for a while). Can someone on a desktop confirm if they can see the below vid?

OMG Paul, what you doing to that sheep mate :P




Nah, I can't see anything, a total blank screen :rofl:

Youtube embedding no longer working?

Posted: Sat Jan 06, 2018 12:38 am
by MrPT
firebobby wrote:
Sat Jan 06, 2018 12:01 am
OMG Paul, what you doing to that sheep mate :P
See what people are missing out on!!!

Youtube embedding no longer working?

Posted: Sat Jan 06, 2018 1:14 am
by buzyg
Noticed this a few days back. It's not working on my PC win7 & crome. My huddle. Android & crome. Or my Samsung S4 mini. Android and explorer. :?

Youtube embedding no longer working?

Posted: Sat Jan 06, 2018 1:09 pm
by greg81
Any site served Https will block any insecure content

Youtube embedding no longer working?

Posted: Sat Jan 06, 2018 1:28 pm
by greg81
This may solve the issue for admins and should fix and existing vids embedded http: https://xenforo.com/community/threads/h ... ids.59686/

Youtube embedding no longer working?

Posted: Wed Jan 10, 2018 4:48 pm
by Ducklakeview
So is this fixed now?

Mike